24 november, de dag van de boerenkool

Het begint buiten weer kouder te worden. Tijd dus voor heerlijke winterse stamppotten! Vandaag is het de nationale dag van de boerenkool. Wist jij dat boerenkool een echte superfood is? Deze voedzame groenten is familie van de spruitjes, bloemkool en broccoli. Het bevat veel vezels, vitaminen (A, B, K en C),  Calcium en Kalium. Ook bevat het het mineraal Mangaan, wat weer goed is voor onze hersenen.

Wil je eens wat anders proberen dan de traditionele boerenkool stamppot? Wij hebben dit heerlijke en gezonde recept voor je gevonden! (bron: het snelle paleo-kookboek).

Wat heb je nodig? (2pers)

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel pijnboompitten
 • 200 gram fijngesneden boerenkoolbladeren
 • 4 grote tomaten (snij ze in dikke plakken)
 • 6 – 8 verse basilicum blaadjes
 • 6 (biologische) eieren

Aan de slag!

 1. Verhit een koekenpan / wok en rooster daarin de pijnboompitten. Wanneer ze lichtbruin gekleurd zijn leg je ze even apart.
 2. Doe een druppel olijfolie in de pan en bak de tomaten ongeveer 2 minuten. Leg ook de tomaten daarna apart.
 3. Voeg een eetlepel olijfolie toe en roerbak de boerenkool. Wanneer de boerenkool op kleur is, kun je de verse basilicum en de pijnboompitjes erbij doen.
 4. Verhit een andere pan met de resterende olijfolie en breek de eieren erin. Bak de eieren en leg een deksel op de pan zodat het een beetje gaat stollen.
 5. Serveer de eieren met de tomaten en boerenkool op een bord en maak het af met wat extra basilicum. Klaar is kees!

Smakelijk eten!

Heb jij een ander lekker boerenkool recept? Deel het met ons!