Bananen ijs

Bananen ijs!

Lekker genieten maar toch gezond, probeer zeker eens bananen ijs!

De hete zomer is gestart. Vandaag liep het kwik op tot wel 31 graden in Limburg. Dan wordt het tijd voor een heerlijke verkoeling. En wat is dan beter als een zelf gemaakt bananen ijs.

Soms kun je wel eens heel veel zin krijgen in ijs. En we weten allemaal dat ijs niet altijd het meest gezonde is wat je kunt kiezen op een warme zomerdag. Maar tegenwoordig worden we steeds creatiever met gezonde recepten. En laten we nu met banaan heel veel lekkere maar gezonde recepten kunnen maken. 

Bananen bevatten namelijk niet alleen gezonde koolhydraten maar ze bevatten ook veel magnesium. Sport je veel, dan kun je wel wat extra magnesium gebruiken. Dus het heeft veel meer voordelen om je snacks te maken van gezonde producten. Genieten met een goed gevoel, daar moet je het voor doen!

Bananen ijs is vrij simpel te maken en je kan het met van alles combineren. Vandaag combineren we het met pure chocolade en geroosterde amandelen.

Dit heb je nodig:

Banaan 1 stuk
Grote lepen griekse yoghurt
1 Tl honing
Pure chocolade
Amandelen
Kokosolie

Zo maak je het:

Pureer de banaan, kwark en honing tot een egaal mengsel. Zet in de vriezer voor minimaal twee uur.

Rooster de amandelen in een klein beetje kokosolie. Let op het mag niet verbranden.

Haal het ijs uit de vriezer en laat even ontdooien. Schep een mooi ijsbolletje met een ijsschep. Tip: het beste is om je ijsschep even onder de warme kraan te houden, dan kun je mooie bollen scheppen. Heb je geen ijsschep, pak dan een lepel.

Smelt nu in een pannetje de pure chocolade. Ook weer opletten dat de chocolade niet verbrand.

Voeg nu het ijs in een mooi glas, gooi de pure chocolade in strepen over het ijs en voeg als laatste de warme noten over het geheel.

Geniet ervan!