Bang om spieren te verliezen

Bang om spieren te verliezen

Ben je bang om je spieren te verliezen na bijvoorbeeld een vakantie of als je een week niet kan sporten? Geen zorgen! Je spieren verdwijnen niet zomaar.

Het is logisch dat je geen spieren wil verliezen als je er keihard je best voor hebt gedaan. Maar het is ook niet zo dat je na 1 week vakantie meteen weer terug bij af bent. Sterker nog, soms geeft de rust juist een boost aan je spieren. Je bent beter uitgerust en je spieren hebben goed kunnen herstellen. Dus op z’n tijd even rust nemen kan echt helemaal geen kwaad. Je moet het alleen niet wekelijks uitstellen dan wordt het een ander verhaal.

Je kunt voor jezelf één regel vasthouden, zolang je meer goede keuzes maakt dan slechte keuzes zal je niet veel spieren verliezen. Je bouwt spieren ook niet binnen 1 week op, dus je verliest ze ook niet binnen 1 week.

Het gaat meer om je gedrag. De motivatie die je hebt om regelmatig te sporten is goed maar zorg ervoor dat het je geen stress oplevert. Te streng zijn voor jezelf maakt je niet fitter. Dus geniet eens zonder zorgen en zonder het gevoel te hebben dat je altijd maar moet presteren. De rust nemen zorgt voor een gezond en fit lichaam.

Wil je lekker blijven bewegen op vakantie, neem dan eens een ontspannen wandeling. Ontbijt gezond en drink niet te veel alcohol. Dit zijn betere keuzes die je kunt maken.

Bang om spieren te verliezen is dus helemaal niet nodig. Goed voor jezelf blijven zorgen en bewuste keuzes maken in alles wat je doet zorgt voor een langdurig resultaat.

Wil je graag advies neem dan contact met ons op.
Of maak een vrijblijvende afspraak voor onze trainingstrajecten.

[email protected]
Of maak een vrijblijvende afspraak voor onze trainingstrajecten: Contact

Geniet lekker van je onbezorgde vakantie!

TEAM EET BEWEEG ONTSPAN