Bootcamp bedrijfs training

Bootcamp georganiseerd door Wml Maastricht

Gekken in een weiland

Deze zondagochtend leende zich uitstekend voor sportieve buitenactiviteiten en ik had er dan ook geen spijt van dat ik me ooit – in een goede bui en op uitnodiging van WML – had aangemeld voor mijn allereerste bootcamp. Het evenement was onderdeel van de actie “Het beste van Limburg naar boven gehaald” waarbij op verschillende manieren aandacht wordt gevraagd voor onze grondwaterbeschermingsgebieden.

Na deze vuurdoop voel ik me natuurlijk een echte held.

Eerlijk gezegd had ik geen idee waar ik aan was begonnen. Bootcamp heb ik altijd geassocieerd met  een stelletje gekken die door weer en wind in een of ander weiland rare bokkesprongen maken, over slootjes en hekjes springen en zelfs een modderpoel niet onbenut laten. Ik moet er niet aan denken dat er vlekken op mijn mooie gympies komen, laat staan dat ik me door allerlei troep wentel.

Dus om half elf vanochtend sloot ik me toch ietwat onwennig aan bij het team van zes doorgewinterde bootcampers van WML: sportieve mannen en vrouwen die tegen een stootje kunnen.

Als start- en eindlocatie was gekozen voor de prachtig gelegen Villa de Proosdij in Klimmen. Inderdaad, we hadden het deze stralende dag slechter kunnen treffen. Maar we waren niet alleen gekomen om met een heerlijke kop koffie van het uitzicht te genieten, we moesten ook aan het werk gezet worden. Die taak was toebedeeld aan Gerda Remmers, personal coach van Eet Beweeg Ontspan en vaste trainer van het bootcamp-team van WML.

Om een lang verhaal kort te maken: Gerda heeft ons flink laten zweten, lachen en afzien, maar vooral laten genieten. Ze had een zeer afwisselend parcours in de omgeving van Klimmen en Craubeek uitgezet waarbij conditie, kracht, coördinatie en teamspel ruimschoots aan bod kwamen. Anderhalf uur later kwamen we, moe maar voldaan, terug bij Villa de Proosdij waar we konden genieten van een heerlijke lunch in de tuin. Zeg maar, de kers op de taart.

Als je me nu vraagt wat bootcamp is, dan zeg ik: fun! Het mooie ervan is, is dat iedereen op zijn eigen kracht en tempo kan meedoen en dat de deelnemers elkaar automatisch stimuleren. Voor wie van de buitenlucht houdt en op een verantwoorde en afwisselende manier bezig wil zijn, is dit een echte aanrader. Na deze vuurdoop voel ik me natuurlijk een echte held. Vertel me niets meer over burpees, jumping jacks, squats en plankjes, want ik weet er nu alles van. En de komende dagen zullen mijn spieren me nog vaker dan me lief is aan deze mooie ochtend herinneren.

Mireille Jongen
22 september 2019