Onze simpele tips om op de inname van je hoeveelheid calorieën te letten.

Het is en blijft een feit: je komt bij in gewicht als je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan de hoeveelheid calorieën die je lichaam verband. Helaas zien wij nog te vaak dat mensen het roer van de een op de andere dag drastisch omgooien. Een minimaal aantal calorieën zal genuttigd worden zodat ze er zeker van zijn dat ze meer energie verbranden. De zogenaamde crash-diëten. Wij zijn hier absoluut geen fan van en adviseren je dan ook om hier per direct mee te stoppen. Onze gediplomeerde voedingsconsulente en personal trainers gaan graag met je aan de slag om op een verantwoorde manier af te vallen. In deze blog geven we je al enkele tips zodat je zelf op de inname van je dagelijks aantal calorieën kan letten. 

Een stijging in je lichaamsgewicht kan meerdere oorzaken hebben. Misschien slaap je te weinig waardoor je lichaam minder tijd krijgt om te herstellen? Misschien is het raadzaam om meer water te drinken? Onze personal trainers achterhalen graag eerst samen met jou de oorzaak van je gewichtstoename om na te gaan welke nieuwe manier van leven het effectiefst voor jou zal zijn. Mensen noemen zich namelijk al snel “te dik”, maar is dit wel terecht? Bij ons draait het erom dat je je weer lekker in je vel voelt. Wij zullen daarom ook nooit drastisch je huidige leefstijl omgooien en kiezen voor de langere termijn resultaten.

Langzaam en met resultaat
Wil je blijvend en voor de lange-termijn afvallen, dan is tijd het sleutelwoord. Geen drastische ommezwaaien, maar juist de tijd nemen om aan je lichaam te werken is de enige manier om blijvend resultaat te behalen. Onze personal trainers zullen je stapsgewijs leren om gezond en gevarieerd te eten. Zo focussen we beetje bij beetje op een nieuw en persoonlijk voedingspatroon. Dit alles combineren wij met een op maat gemaakt en persoonlijk trainingsschema. Geen papiertje met daarop enkele oefeningen, nee! Wekelijks ga je 1-op-1 aan de slag met je eigen personal trainer. Het is echt de bedoeling dat we gaan samenwerken.

Wist je dat wij een blog hebben geschreven over het creëren van een jo-jo effect door crash-diëten? Je kunt hem lezen op onze website. 

Onze visie
Wij staan niet achter koolhydraatarme diëten. Ja, je zal snel resultaat zien in de spiegel maar met zo’n dieet mis je een heleboel nuttige en voedzame vezels. Wij vinden dat alles draait om het toepassen van de juiste balans in gezonde en gevarieerde voeding. Je hoeft bij ons geen eten  achterwege te laten. Wij gaan je leren om de juiste hoeveelheden en porties in te schatten zodat je straks zelf weet hoeveel je van een product mag / kan binnenkrijgen. 

Maak jij al bewuste keuzes?
Wist je dat het de kleine (en vaak simpele) keuzes zijn die al voor een verschil kunnen zorgen? Om je meer bewust te maken van voeding hebben wij enkele leuke weetjes en keuzetips voor je uitgewerkt zodat je zelf al aan de slag kan gaan met het maken van bewuste keuzes zodat je de inname van je dagelijkse hoeveelheid calorieën op een verantwoorde manier kan reduceren. 

[Quote: “het drinken van een halve liter vruchtensap of frisdrank per dag levert al 200 (onnodige) extra kcal op”.]

 • Zwarte koffie i.p.v. cappuccino
 • Fruit i.p.v. vruchtensap
 • Water / thee i.p.v. frisdrank
 • Boterham i.p.v. broodjes
 • Havermout i.p.v. cruesli
 • Mosterd i.p.v. mayonaise
 • Hüttenkäse i.p.v. roomkaas
 • Grillen i.p.v. bakken
 • Rose sauzen i.p.v. witte sauzen
 • Popcorn i.p.v. chips
 • Yoghurt met fruit i.p.v. fruityoghurt

Benieuwd naar de “waarom?” vraag achter bovenstaande keuzes, of heb je zelf vragen over enkele producten? Onze voedingsconsulente Gerda kan je hier vol passie, kennis en enthousiasme over vertellen. 

Wij helpen je op weg maar de keuzes maak je zelf! Mail naar gerda@eetbeweegontspan en onze medewerkers gaan samen met jou aan de slag.