Corona en overgewicht!

Corona virus en overgewicht staan volgens Diederik Gommers nauw in verband.

Het zijn inmiddels bijna 2 weken geleden dat premier Rutte de maatregelen om het Corona virus in Nederland te bestrijden aankondigde en deze zijn afgelopen week nog verder aangescherpt.

De bittere realiteit is dat het Corona virus ondanks de maatregelen die er getroffen worden nog steeds dagelijks voor veel dodelijke slachtoffers zorgt. Dit baart bij iedereen zorgen, vooral vanwege het feit dat er nog relatief weinig bekend is over het virus.

Geen garantie

Uit de sterftecijfers blijkt dat het overgrote deel hiervan de leeftijdsgrens van minimaal 55 jaar is gepasseerd, er is daarentegen geen garantie dat je niet zwaar getroffen wordt door het virus als je jonger bent.

Nu iedereen dus potentieel slachtoffer is van dit virus ontstaat er bij de meeste mensen een bewustwording omtrent hun fysieke gesteldheid. Dit komt natuurlijk ook door de berichtgeving vanuit de media om juist in deze tijd goed voor jezelf te zorgen om je immuunsysteem een boost te geven.

Advies

Dit advies juichen wij als team van personal trainers bij Eet Beweeg Ontspan natuurlijk toe. Het is onze core business om de optimale fysieke en mentale gesteldheid bij onze leden te creëren.

Onze focuspunten daarbij zijn:

  • Verlagen van stress levels 
  • Optimaliseren van het slaapritme 
  • Het creëren van een gezond en duurzaam voedingspatroon 
  • Verlagen van de vetmassa en verhogen van de spiermassa

Het verschilt van persoon tot persoon waar de meeste focus en aandacht naar toe gaat bij bovenstaande punten aangezien dit sterk afhankelijk is van de persoonlijke situatie.

Waarom sporten zo belangrijk is

Het verlagen van de vetmassa en verhogen van de spiermassa heeft in ieder geval bij iedereen een hoge prioriteit. De reden hiervoor is dat overtollige vetmassa, het woord zegt het al, overtollig is en je dit dus onnodig meesleept met alle gevolgen van dien.

Je spiermassa daarentegen zorgt er voor dat je fit en vitaal door het leven kan. Het is belangrijk je spiermassa wekelijks te prikkelen en onderhouden om ervoor te zorgen dat deze op een adequaat level blijft.

Wanneer je ziek wordt en dus in bed of in een erger geval in het ziekenhuis belandt krijgen je spieren geen prikkel en neemt je spiermassa af. Het is dus vanzelfsprekend dat wanneer jij over een gezonde hoeveelheid spiermassa beschikt je ook beter herstelt nadat je ziek bent geweest omdat je lichaam over goede reserves beschikt!

Correlatie tussen overgewicht en corona

In het talkshow programma Jinek vertelde Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, dat ze een correlatie zien tussen overgewicht en patiënten die behandeld worden voor Corona. De link naar het volledige artikel vind je onderaan deze blog.

Ons advies was, is en blijft dan ook om goed voor je lichaam te zorgen. Eet gezond, beweeg voldoende en ontspan om je stress te beperken en geef je lichaam genoeg slaap.

Maak gebruik van de online training video’s om je hoognodige spiermassa in tijden als deze te onderhouden. Wil je toch die stok achter de deur neem dan contact met ons op en boek je virtuele personal training sessie waar je ongetwijfeld geen spijt van zult krijgen!

Zorg goed voor jezelf, 

Team Eet Beweeg Ontspan.

Artikel nu.nl