Corona kilo's

Corona kilo’s

Wie herkent het niet? De extra corona kilo’s van afgelopen winter?

Helaas ervaart het grootste gedeelte van Nederland dat het nogal lastig is om geen extra corona kilo’s te creëren met het thuiswerken. Nu we beseffen dat de zomer in aankomst is, willen we daar ook zo snel mogelijk weer vanaf!

Het thuiswerken laat mensen sneller de kast in duiken als ze ergens zin in hebben. De verleiding ligt dan ook constant op de loer.  Ach ja, je hebt ook al niet dat etentje of die gezellige borrel met collega’s, dan mag een extra koekje thuis ook wel.

Uit onderzoek is ook gebleken dat er veel meer alcohol gedronken wordt. Waar je normaal 1 of 2 wijntjes bij het eten zou nemen  in het weekend, kiezen veel mensen nu elke avond voor een glas wijn. Want we willen het thuis toch gezellig maken in deze tijden.

Maar al die extra kcal die je binnenkrijgt moet je ook weer kwijt komen in je bewegingen. We fietsen niet meer naar het werk, we nemen geen extra wandeling met collega’s in de de pauze en worden maar luier en luier. Nu de sportscholen dicht zijn komen we zelfs niet meer aan 1 sportmoment per week.

En BAM, daar komen de eerste extra kilo’s.

De wintermaanden maken het ook niet makkelijk om jezelf naar buiten te slepen en daar toch even je hardloopmomentje te nemen. Of even het park inlopen en daar wat extra push up’s of squats te doen. De meeste vinden het juist wel lekker om na hun werkdag de bank in te duiken met iets lekkers.

Het inactief leven en de verleidingen in huis zorgen voor die extra corona kilo’s. Je structuur is totaal veranderd en er is toch niemand die ziet dat je wat meer gewicht bij je draagt.

Maar wat kun je nu doen om het patroon te doorbreken?

Structuur en plannen! Om jezelf weer in balans te brengen is het belangrijk dat je weer structuur in je dag krijgt. Eet weer op vaste momenten en bereid je eten voor, zoals je dat ook op je werk zou doen. Beweeg! Die wandeling elke middag op je werk kun je makkelijk ook doen als je thuis bent. Plan voor jezelf een half uurtje om even de schoenen aan te trekken en die heerlijke frisse neus te halen. Haal niet te veel lekkers in huis. Wees ervan bewust dat alles wat je in huis hebt liggen uiteindelijk wordt opgegeten. Dus is de verleiding te groot, koop het dan niet! Wees alert op je alcohol gebruik. Is het echt nodig om elke avond een glas wijn te drinken? Of kun je dit uniek momentje ook bewaren voor een speciale gelegenheid?

Het is dus niet te laat om het patroon die je jezelf aan het aanwennen bent, te doorbreken. Je moet er alleen een beetje moeite en aandacht aan geven.

Wij helpen je graag om eens samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn in jou specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op dan plannen wij je graag in voor een gratis intake gesprek.

 

[email protected]