Gember thee

Gember is gezond

Gember is erg gezond het wordt gewonnen uit de wortelstok van een gember plant. Gember wordt in veel recepten gebruikt om smaak toe te voegen aan het gerecht. Het bevat veel vitamines en mineralen die helpen ontstekingen tegen te gaan. Het wordt ook veel ingezet bij zwangere vrouwen, het helpt misselijkheid en buikkrampen tegen te gaan.

gember plant

Gember is ook goed voor je insuline gevoeligheid en daarom is gember erg gezond voor je lichaam. Het helpt je lichaam de insuline te reguleren. We kunnen dus best zeggen dat Gember voor veel dingen heel goed is.

De gezonde wortel wordt vaak medisch ingezet omdat het bijdraagt aan je welzijn en ziektebestrijding. Gember bevat ook veel kalium wat een gunstig effect heeft op je bloeddruk. Een te hoge bloeddruk geeft een groter risico op hart en vaatziektes. Gember is dus enorm gezond voor je bloedvaten.

Gember heeft ook een goed effect op je darmen en maag. Je kunt door gember beter je voeding verteren waardoor je minder energie verspilt aan je voedselvertering. Die energie heb je weer over om goed te presteren of beter te slapen.

Gember kun je goed bewaren. Buiten de koelkast blijft het tot een weekje goed voordat het zacht wordt en niet meer lekker is. In de koelkast kun je hem wel tot 3 weken gebruiken. Vries je gember in dan gaat het wel tot een jaar mee!

De schil van Gember

Je kunt heel goed de schil van gember mee eten. Sterker nog in de schil van gember zitten veel voedingstoffen en het is dus zonde als je die niet binnen krijgt. Voordat je gember gebruikt was de gember altijd goed schoon, zodat je geen vuil of viezigheden binnen krijgt.

Gember thee

Het is dus heel gezond om gember thee te maken. Je snijd kleine schijfjes van je wortel en voegt het toe aan heet water. Laat het even intrekken en drink het gezond drankje rustig op. Het werkt ook goed voor het slapen gaan. Je kunt er ook altijd een schijfje citroen aan toevoegen, de smaak is geweldig!

Je kunt in de zomermaanden ook een koud gember drankje maken. Voeg in een grote beker water, ijs, gember, citroen en verse munt bladeren toe en ervaar hoe verfrissend het gezonde gember drankje is.

Gember thee

Succes met de gezonde wortel!