Goede voornemens doen of niet doen?

Goede voornemens, de feestdagen zijn officieel ten einde en de eerste week van 2020 nadert zijn einde. Voor veel mensen hét moment om aan de slag te gaan met hun goede voornemens. De vraag is echter, is het wel verstandig om aan het begin van het jaar het roer rigoureus om te gooien?

Laten we voorop stellen dat wij als personal trainers van Eet Beweeg Ontspan het toejuichen wanneer mensen hun levensstijl willen verbeteren. Het probleem is echter dat de meeste mensen te ambitieuze doelen en verwachtingen scheppen voor zichzelf. Het resultaat daarvan is meestal dat mensen na een tijdje weer afhaken en het goede voornemen weer op de achtergrond belandt.

Hoe kan het toch dat die goede voornemens weer vervagen?

Het blijft onbegrijpelijk, je bent vastberaden dat je die overtollige kilo’s kwijt wil of je conditie en kracht wil verbeteren. Desondanks ebt de motivatie na een tijdje weer weg en voor je het weet zit de sleur er weer in en zijn goede voeding of die wekelijkse training sessie in geen velde of wegen te bekennen.

De onderstaande opsomming geeft je een beeld van wat mogelijk de oorzaak hiervan is.

  • Je creëert geen gewoonte
  • wilt te veel in een te korte tijd
  • Je beschikt niet over de juiste kennis

De bovenstaande “struikelblokken” versterken elkaar en zorgen ervoor dat jij voortijdig de handdoek in de ring gooit. Het is van essentieel belang dat je goede voornemens een gewoonte gaan worden, je realistische doelen stelt en tot slot dat doet wat voor jou het beste werkt en daar komt de juiste kennis bij kijken.

Nu horen wij je denken, hoe kan ik er in godsnaam voor zorgen dat mijn goede voornemens wel een succes worden?

Doelen stellen

Door onrealistische doelen te stellen in combinatie met gebrek aan kennis zijn je goede voornemens op voorhand al gedoemd om te falen. Je gaat van niet of nauwelijks sporten en gezond eten naar een aantal keer per week sporten en elke avond een uur kokkerellen om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. De rest van je dagelijks leven gaat gewoon door want je baas verwacht wel dat jij ondanks je goede voornemens komt werken en de kinderen moeten ook dit jaar gewoon naar school, zwemles en voetbal. Hierdoor zal al snel 1 of 2 trainingsmomenten op de achtergrond belanden en die magnetronmaaltijd is toch wel makkelijk bij gebrek aan tijd. Je ziet het al, voordat je het weet is het over en uit met die goede voornemens.

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat krachttraining het verplaatsen van een gewicht van A naar B is en dat een aantal keer herhalen. Realiteit is dat wanneer je het lichaam op de juiste manier wil trainen en je spiermassa wil verbeteren je dit met de juiste techniek moet doen. Verder is het zo dat niet iedere oefening optimaal voor jouw is ook, al is dat voor je beste vriend of vriendin misschien wel het geval. Moet ik nu juist hardlopen of aan krachttraining doen? Hetzelfde geldt voor voeding, wat voor de een werkt is voor de ander wellicht niet optimaal.

Is er nog hoop voor je goede voornemens?

Nu horen wij je denken, hoe kan ik er in godsnaam voor zorgen dat mijn goede voornemens wel een succes worden? Inmiddels is je wel duidelijk dat je met een gedegen plan aan de slag zal moeten gaan waarbij je daarnaast over de juiste kennis moet beschikken om dit tot een succes te maken. Dat verandert de zaak natuurlijk maar geen zorgen want daar komt de hulp van een personal trainer bij kijken.

Wij als personal trainers bij Eet Beweeg Ontspan doen niets anders. Onze missie is jouw doel bereiken. Op basis van jouw huidige leefstijl en dagelijks leven stellen wij een realistisch plan op en begeleiden je gedurende het hele traject. Zit je dus 4 dagen van de week in het buitenland dan is 1 keer per week trainen wellicht een betere optie dan die ambitieuze 3 keer per week.

Zo kun jij je aan het plan houden en dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Dit en een hele hoop andere zaken nemen wij onder de loep en op basis daarvan beslissen wij wat het beste voor jou is. Zo creëren wij op een duurzame manier een gezonde en actieve levensstijl die bij jouw leven past!

Door middel van wekelijkse personal training sessies, weegmomenten en coachingsgesprekken zorgen wij ervoor dat jij op het goede pad blijft.

Is er dan helemaal niets meer wat ik moet doen?

Het enige wat wij van je vragen is een flinke dosis motivatie en discipline dan zorgen wij ervoor dat je goede voornemens een succes gaan worden!

Tot snel bij Eet Beweeg Ontspan in Maastricht