Healthy Snicker

Gezond snacken hoort er gewoon bij. Met een gebalanceerd voedingspatroon mag je best eens genieten van een heerlijke snicker, en wat als het ook nog eens op de gezondere manier bereid is. Dan wordt het extra genieten! Wij delen graag dit recept.

Ingrediënten
bodem
3/4 cup/175 gram pindakaas ( naturel )
2 tbsp/30 ml.  kokosolie, gesmolten
1/2 tsp/2,5 ml. vanille extract
1/4 tsp/1 gram zout
1 1/2 cup/150 gram havermout
top
ongeveer 15 dadels
1/4 cup/40 gram pinda’s, ongezouten
1 cup/100 gram pure (85%) chocolade, in stukjes
1 tbsp/15 ml. kokosolie
2 tbsp/20 gram pinda’s, fijngehakt
zeezout

Bereidingswijze
Bekleed een cakevorm met bakpapier

Meng de pindakaas, kokosolie, vanille extract en zout in een kom. Voeg de havermout toe en meng alles goed door, eventueel met je handen. verdeel het mengsel in de cakevorm en druk glad met je handen of een spatel.

Mix de dadels tot een gladde massa en verdeel over de eerste bodem. Bestrooi de pinda’s eroverheen.

Smelt de chocolade en kokosolie in de magnetron en roer door. Giet over de pinda’s en strijk glad met een spatel. Bestrooi met de fijngehakte pinda’s en wat zeezout naar smaak. Zet een uur in de vriezer of tot de chocolade hard geworden is. Verwijder uit het bakblik en snij in repen. Bewaar in een vershouddoos in de vriezer.