hoe snel resultaat met personal training

Hoe snel resultaat met personal training

Hoe snel je resultaat krijgt met personal training hangt enorm af van de hoeveelheid tijd die je per week besteed aan het sporten, voeding en slaap. Personal training is zeer effectief en het is bewezen dat je de beste resultaten met een personal trainer bereikt. De eerste resultaten ga je al heel snel binnen de eerste twee weken van je traject voelen.

Personal trainingsplan

Hoe snel je resultaat krijgt met personal training hangt ook samen met hoe goed je je aan je plan kunt houden. Als je gaat sporten met een personal trainer ga je merken dat je veel gerichter aan de slag gaat. Vanaf dag één wordt er een goed plan opgesteld. De personal trainer zal continu het proces in de gaten houden en bijsturen waar dat nodig is. Je kunt bij EBO starten in een traject van 6 maanden. Deze tijd hebben de personal trainers minimaal nodig om gestructureerd je lichaam op een verantwoorde manier te trainen naar de finish.

Vaste gewoontes aanleren en behouden

Wanneer je het traject van 6 maanden hebt doorlopen en je resultaat behaald is ga je verder met het behouden van de resultaten. Nieuwe gewoontes aanleren hebben tijd nodig. Een personal trainer kijkt met je mee waar je sterke en zwakke punten liggen. Je resultaten vasthouden en een nieuwe leefstijl aanwennen gaat met up’s en down’s en daar kun je je personal trainer heel goed voor inzetten. Je personal trainer maakt je continu bewust van wat je doet.

Het aanleren van de nieuwe vaste gewoontes hebben tijd nodig. Je moet het jezelf eigen maken en als je er echt niet meer over hoeft na te denken dan is het een nieuwe gewoonte geworden. Stel dat je normaal nooit vaste sportmomenten hebt gehad en je nu wil werken aan een gestructureerd beweeg plan, dan ga je met je personal trainer op vaste dagen aan de slag. Als je dit samen 6 maanden hebt gedaan dan raak je eraan gewend. Het is dan alleen nog een kwestie van je leven erop inrichten dat je om je sport momenten heen gaat plannen en je vaste momenten altijd blijft aanhouden.

Snel resultaat is niet altijd goed

Heel snel resultaat bereiken is ook niet altijd goed. Denk aan de populaire crash diëten, heel snel resultaat, maar je kunt het niet je hele leven lang volhouden. Zodra je stopt met streng zijn voor jezelf val je heel snel terug in oude gewoontes en ben je weer terug bij af en soms nog erger! Het behalen van je doelen doe je altijd met de gedachte; kan ik dit mijn hele leven volhouden op deze manier?

Het helpt dus niet als je een bepaald doel wil behalen te streng te zijn of te veel van jezelf te vragen. 5 keer per week sporten en dit maar 4 maanden kunnen volhouden heeft geen positief effect op je motivatie en resultaten. Start liever met 1 keer per week en kijk wat je je hele leven kan volhouden en bereid het dan uit.

Je hebt dus een personal trainer nodig die je bewust maakt van de keuzes die je maakt. Wat heeft het voor een effect op je toekomst en kun je samen zoeken naar de beste balans voor jouw leven.

Goed resultaat bereik je dus door te sporten met een personal trainer die je snapt, goed naar je kan luisteren en een goede motivator is!