Kickboksen

Waarom kickboksen goed voor je is

Waarom kickboksen goed voor je is Deze vechtsport, waarbij je zowel handen als benen mag gebruiken, is enorm populair. Je kunt kickboksen op een persoon (sparren) of op een bokszak. Kickboksen kun je leren middels lessen, je kunt het jezelf aanleren, maar je kunt er ook personal training in krijgen. Bovendien heeft het ontzettend veel voordelen!

Burn, baby, burn

Doordat je bij kickboksen zowel boven- als onderlichaam intensief gebruikt, verbrand je er snel kilocalorieën mee. Het is cardio, HIIT en krachttraining in één. Per kickbokstraining kun je gemiddeld zo’n 500-800 kcal per uur verbranden. Wil je echt effectief kcal verbranden, dan is een sessie personal training in kickboksen echt iets voor jou. Je zal ultiem worden uitgedaagd door een kundige trainer.

Wasbordje door

Train jij je helemaal in het zweet, maar komen die buikspieren niet door? Allereerst kun je bij Personal Training studio Eet, Beweeg Ontspan natuurlijk terecht bij deskundige professionals die jouw wasbordje goed tot zijn recht zullen laten komen. Wist je echter dat kickboksen ook een zeer goede coretraining op zichzelf is? Dit komt omdat je veel roterende bewegingen maakt. De combinatie van coretraining en de hoge vetverbranding helpen om je buikspieren nog sneller zichtbaar te laten worden. Zorg dat je goed begeleid wordt in een personal training-sessie om de juiste roterende bewegingen aan te leren.

Mentale gezondheid door kickboksen

Of je het nu op zichzelf doet of je er personal training in krijgt, het helpt je hoofd leeg te maken en stress te verminderen. Ook kan het een uitlaatklep vormen als alles je even te hoog zit. Als kers op de taart kan het bijdragen aan een positiever zelfbeeld, omdat je jezelf sterker en zelfverzekerder gaat voelen.

Verbeterde houding

Zeker bij mensen die een zittende baan hebben, wordt hun lichaamshouding na verloop van tijd slechter. Je gaat steeds minder rechtop zitten. Bij kickboksen is een goede houding van groot belang. Laat je door middel van personal training begeleiden om zeker te weten dat je houding tijdens het kickboksen goed is.

Boek een sessie kickboksen bij Personal Training Studio Eet, Beweeg Ontspan of kom eens een lesje B-kick bij Boutique meedoen, en ervaar het zelf!