Kom in beweging voor een gezond leven!

Kom in beweging voor een gezond leven.

We zitten inmiddels al in de derde maand van een hoop beperkingen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit heeft een grote impact op ons dagelijks leven, maar het is goed om ons te realiseren waar we het allemaal voor doen: onze eigen gezondheid. Helaas zullen een deel van deze beperkingen voorlopig nog wel een onderdeel van ons leven blijven, maar in de tussentijd is er heel veel dat je kunt doen om gezond te blijven.

Zorg voor je immuunsysteem

Voorkomen is beter dan genezen, dus de beste manier om gezond te blijven is om te voorkomen dat je ziek wordt. Zorg daarom goed voor jezelf zodat je immuunsysteem zo sterk mogelijk is. We hebben in een eerder blog al uitgelegd wat je zelf kunt doen om je immuunsysteem sterk te houden, als je die nog niet gelezen hebt maar je wel graag meer hierover zou willen weten dan raden we zeker aan om dit te lezen. De belangrijkste punten zijn en blijven gezond eten, voldoende bewegen, stress vermijden en genoeg slaap krijgen.

Verklein het risico

In de media wordt er voortdurend gesproken over onderliggende aandoeningen, maar hoe zit dat nou precies? Driekwart van de mensen die aan de gevolgen van het coronavirus overleden zijn of op de intensive care gelegen hebben, hadden onderliggende aandoeningen. Hierbij kun je vooral denken aan hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mensen die in deze groep vallen, zijn kwetsbaar vanwege twee redenen. Ten eerste is hun immuunsysteem al verzwakt omdat het constant bezig is met het afweren van andere bedreigingen voor de gezondheid, waardoor deze groep sneller besmet zal worden met het virus.

Ten tweede is het lichaam van deze groep mensen minder goed in staat om zichzelf tegen het virus te verweren, waardoor ze extra kwetsbaar zijn wanneer daadwerkelijk ze besmet raken, en daarom vaker op de intensive care terecht komen. Gelukkig is er wel iets dat je kunt doen om dit te voorkomen!

Kom in actie

Door overgewicht te voorkomen verklein je de kans op welvaartsziektes. Kom dus nu in actie om jouw lichaam zo weerbaar mogelijk te maken tegen het coronavirus, maar ook tegen bijvoorbeeld de griep of een hartaanval. Bij vrijwel alle gezondheidsproblemen geldt: hoe beter je gezondheid, hoe gezonder je gewicht en hoe fitter je lichaam, hoe groter de kans is dat je er goed uit komt.

Ga daarbij echter niet als een ongeleid projectiel sporten waarbij je jezelf alleen maar spiegelt aan topsporters. Zeker als je momenteel last hebt van overgewicht en al heel lang een inactief leven leidt, is het aan te raden om dit onder begeleiding te doen. Investeren in je eigen gezondheid is een keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Bovendien geven wij momenteel al onze trainingssessies, waardoor je zeker aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D zult komen!

Wil jij meer weten over hoe wij jou kunnen helpen op weg naar een fitter en gezonder leven? Neem dan nu contact op: [email protected]