Krachttraining voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen is erg belangrijk, wij leggen uit waarom.

Tegenwoordig zijn veel van ons bezig met sport om ons persoonlijk doel te behalen. Zowel vrouwen als mannen zie je massaal de gym in gaan. Toch zie je nog vaak dat er een scheiding is in de manier van trainen. Vaak doen de mannen krachttraining en vrouwen kiezen dan liever voor groepslessen omdat ze dan denken niet te gespierd te worden. 

Maar ook voor vrouwen is krachttraining zeer effectief voor het behalen van je persoonlijk doel en algehele gezondheid. Het verbetert veel meer dan een vrouw denkt!

Hieronder een aantal voordelen van krachttraining:

Krachttraining voor is goed voor je botten. Botdichtheid neemt toe door krachttraining, waardoor osteoporose mogelijk voorkomen kan worden. Vrouwen en mannen die ouder worden kunnen dit extra goed gebruiken!

Krachttraining voor vrouwen kan leiden tot verbeterde insulinegevoeligheid, een lagere bloeddruk, een beter gevoel van welzijn en natuurlijk een betere conditie. Allemaal belangrijke factoren om nog vele jaren gezond te blijven. Krachttraining is dus ook heel belangrijk voor een goede gezondheid op oudere leeftijd. 

Krachttraining voor vrouwen en mannen verbetert ook bij mensen met diabetes type II de insulinegevoeligheid en stabiliseert daarmee de bloedsuikerspiegel. Sommige mensen kunnen zelfs stoppen met het medicijn gebruik, omdat ze starten met sporten en dan met name krachttraining gaan doen. Het verhoogt je stofwisseling en dat heeft weer voordelen voor je vetverbranding. 

Krachttraining zorgt voor de contouren en vormen waar veel vrouwen naar opzoek zijn. De spieren zorgen namelijk voor de vorm. Denk hierbij aan ronde billen en afgetrainde benen. We vinden het erg belangrijk om om ons lichaam mooi strak te houden. Als we ouder worden verslapt je huid en krachttraining zorgt er juist voor dat dit proces enorm verlaagd wordt je dus wel de strakke lijnen van je lichaam kan blijven zien.