Mijn zoektocht naar dé work-out in Maastricht

Hoewel het me aardig lukte om weer te aarden in mijn Maastricht waren er uiteraard ook een aantal momenten dat ik met opgetrokken knieën en een overdosis aan heimwee naar Amsterdam op de bank doorbracht. Die zigzaggende fietsende toeristen of halfvolle zakjes cocaïne in mijn fietskrat mistte ik geen moment. Wel de explosieve sportklasjes om zeven uur s’ochtends en mijn vertrouwde haver cappuccino bij mijn lievelings koffieboer om de hoek. Het koste me dan ook nogal wat moeite om te reïntegreren in de sportkringen in mijn geboortestad. Van vijf keer in de week me in het zweet werken op de skillmill bij mijn vertrouwde Hgh Studios naar dumbells, het squatrek en kilometers vreten op die oh zo saaie loopband. Totdat ik op een vroege morgen een berichtje kreeg van een mede work-out fanaat. Gerda. Of ik niet eens een kijkje wilde nemen in haar eigen sporthonk, dat nog geen vijfhonderd meter van mijn huis vandaan lag. Dat soort uitnodigingen laat ik uiteraard niet aan mij voorbij gaan. Weet jij. Weet ik.

Geen wachtrijen bij dat ene apparaat of starende ogen terwijl je met je tong op je schoenen die laatste hip trust eruit perst.

Gerda is naast eigenaresse, zelf ook personal trainer én voedingsconsulent bij Eet Beweeg Ontspan. De high-end studio focust op persoonlijke training die alleen op afspraak te boeken zijn. Vind ik fijn. Geen wachtrijen bij dat ene apparaat of starende ogen terwijl je met je tong op je schoenen die laatste hip trust eruit perst. Een gym zoals een gym hoort te zijn. Dat bewijs was er gelijk toen ik de eerste voet over de drempel gezet had. Een volmaakte sportschool begint bij mij al bij de perfecte vloer. Nou kun je me voor gek verklaren, maar geloof mij, op een zachte mat voer je bijna met plezier een extra burpee uit. De ruimte was voorzien van het juiste licht waardoor je het feit dat alles zich in een kelder afspeelt ( dus weinig daglicht) voor lief neemt. En wat is een goede gym zonder de juiste beats? Je raadt het al, ook daar was uiteraard aan gedacht. En dan heb ik het nog niet eens over de juiste apparatuur die voor ieder wat wils biedt. Uitpuffen na je work-out doe je aan de gezellige bar waar Gerda en collega’s met alle plezier nog een eiwit shake of vers gezet kopje koffie voor je neus zetten.

Niet lullen maar werken

Terug naar die beloofde work-out die Gerda voor me in petto had. Nog voordat ik mijn veters gestrikt en mijn paardenstaart aangetrokken had kreeg ik een flesje water en handdoekje in mijn handen gestopt.  Voorzichtig lichte ik Gerda in dat ik diezelfde ochtend ook al mijn borst en schouders onder handen genomen had, niet wetende wat me te wachten stond. Dat dat niet het beste idee van de dag was, werd me na enkele minuten al gauw duidelijk. Gerda weet van aanpakken. Met een berg aan passie en professionaliteit gaat ze voor 100% resultaat. Niet lullen maar werken. Al na de eerste squat sessie, jumping lunges en squat jumps was ik mijn hele heimwee naar mijn Amsterdamse workouts vergeten. Hoezo Maastricht ligt achter op het gebied van sport? Gerda maakte me af. Met een glimlach en de perfecte balans. Wisselde krachtsoefeningen in combinatie met explosieve cardio activiteiten. En natuurlijk liet ze me ook nog even kennismaken met bokstechnieken uit haar eigen kickboks-verleden.

 

Met trillende handjes en benen van pudding zwoegde ik de trappen terug omhoog van Eet Beweeg Ontspan. Ik neem mijn woorden terug. Op zoek naar dé work-out van Maastricht met de beste professionele begeleiding? Eet Beweeg Ontspan is de plek om je doel te bereiken!