Ontspanning

Ontspanning

Eerlijk is eerlijk, het coronavirus zorgt voor stressvolle weken. Zowel op het werk, waarbij momenteel vrijwel alles telefonisch of via beeldbellen wordt gedaan, en in het sociale en openbare leven, waarbij communicatie via de telefoon altijd als ‘normaal’ werd gezien.

In deze tijd is het des te belangrijker om ontspanning te zoeken. Maar wat is nou precies, ontspanning?

In het woord ‘ontspanning’ zit het woord ‘spanning’. Het belangrijkste in de weg naar ontspanning is bewustwording dat je gespannen bent. Met andere woorden: het voelen van spanning in je lichaam. Doordat veel mensen niet weten hoe het is om ontspannen te zijn, is het natuurlijk lastig om op dit moment juist die balans te vinden in het leven.

We worden op dit moment gedwongen om zoveel mogelijk thuis door te brengen. Je voorheen zo grote huis en tuin lijken met de dag kleiner te worden. De talloze series en films aangeboden op streamingsdiensten zoals Netflix heb je inmiddels allemaal bekeken.

Hoe kun je ontspannen

Op het eerste oog lijkt dit natuurlijk ontspanning, zeker na een lange werkdag kan het zo aanvoelen. Maar voor een deel van de thuisblijvers is er veel meer ruimte voor creativiteit door de coronacrisis, benut deze dan ook optimaal. Kunst, cultuur en literatuur bloeit op. Maak hier gebruik van en ga met iets aan de slag wat je voorheen nooit deed.

Een tekening maken samen met je zoon of dochter, een wandeling maken met je vriendin waarbij je de regels in acht neemt, een boek lezen, starten met mediteren of keihard sporten in de tuin… het zijn allemaal vormen van actieve ontspanning.

Op voorhand zijn dit bezigheden die je normaal misschien niet snel zou doen. Maar het liggen op een matje in de zon wordt hedendaags niet meer gezien als ontspanning, zeker niet nadat dit al een paar dagen is gedaan.

Het gaat waarschijnlijk nog even duren voordat alles weer terug is bij het oude, maar probeer er tot die tijd het beste van te maken.

Stap in het diepe en daag jezelf uit. Maak het leven leuker en draaglijker in deze barre tijd.

Stay Safe,

Team EBO