Personal Training

Personal Training, iets voor jou?

Ken jij iemand die Personal Training krijgt en daar erg enthousiast over is, en twijfel je nu of het ook iets is voor jou? Of weet je niet precies wat Personal Training inhoudt en zou je er meer over willen weten? Misschien lijkt het je juist helemaal niets, maar weet je ook waarom dit zo is? In deze blog komen alle antwoorden op jouw vragen over Personal Training aan bod.

Het imago

Als je nog niet bekend bent met Personal Training, dan doet het je in eerste instantie misschien denken aan dure sportsessies die alleen zijn uitbesteed aan celebrities, of aan hevige trainingen waarbij een trainer je commando’s in je oor schreeuwt. Natuurlijk bestaan deze vormen ook, maar over het algemeen is Personal Training veel toegankelijker dan door dit beeld wordt geschetst. Door televisieprogramma’s heeft Personal Training een dergelijk imago gekregen, maar hieronder lees je meer over hoe het er veel vaker aan toe gaat.

Afstemming op jouw doelen

Personal Training heet niet voor niet “Personal”: het is geheel afgestemd op jouw wensen en doelen. Daarmee biedt het een enorm voordeel bovenop zelf trainen: je hoeft niet uit te zoeken welke oefeningen je moet doen, met hoeveel herhalingen en met welk gewicht, om te bereiken wat jij voor ogen hebt. Deze doelen bespreek je met jouw Trainer, die vervolgens de training voor jou gaat inrichten. Bovendien zal je Personal Trainer ervoor zorgen dat je gemotiveerd genoeg blijft om daadwerkelijk je doelen te behalen: je hebt altijd een stok achter de deur.

De trainer

Als je bij een goede Personal Training-studio zit, dan hoef je niet bang te zijn dat je geen fijne Personal Trainer zult krijgen. Mocht je toch geen klik met elkaar hebben, dan kun je dit altijd aangeven: het is tenslotte jóuw training! Goede Personal Trainers zijn opgeleid om precies te weten hoe ze jouw training het beste kunnen inrichten, en jou daarbij zo goed mogelijk te kunnen motiveren. Op je Personal Trainer kun je vertrouwen. Door zo vaak samen te trainen, bouw je een band met elkaar op. Dit zorgt ervoor dat je er naar uit gaat kijken om naar je volgende training te gaan, en ben je voor je het in de gaten hebt fitter dan ooit!

Ik heb geen Personal Training nodig!

Of je Personal Training wilt of niet, is natuurlijk geheel aan jou. Wellicht sport je liever zelf, of haal je meer plezier uit groepslessen. Of je bent een gevorderde sporter die prima zelf weet hoe het hoort. Toch kan Personal Training ook voor jou een toevoeging zijn: door af en toe iemand mee te laten kijken naar hoe je traint, leer je enorm veel. Iedereen heeft blinde vlekken, en zeker als je al lang traint vallen bepaalde dingen je niet snel meer op. Ook wordt je vanuit groepslessen een bepaald bewegingspatroon aangeleerd, maar zijn die minder toepasbaar binnen een andere vorm van training, zoals krachttraining. Een combinatie van Personal Training en jouw eigen gewenste vorm van training kan een enorm waardevolle aanvulling zijn voor je!

Hopelijk heeft deze blog je een beter beeld gegeven van wat Personal Training inhoudt, maar vooral wat het voor jou kan betekenen. Wil je zeker weten dat je bij een goede Personal Training-studio terecht komt, maak dan zeker een afspraak bij ons bij Eet Beweeg Ontspan. Hopelijk tot ziens!