Vijf redenen waarom boksen zowel fysiek als mentaal goed voor je is.

Altijd al een keer willen boksen, maar geeft een volle zaal je een intimiderend gevoel? Wij hebben de oplossing voor je! Bij ons kun je met je eigen personal trainer boksen onder professionele begeleiding. Je leert van ons de juiste technieken zodat jij op een veilige en verantwoorde manier werkt aan je uithoudingsvermogen en kracht. Je zult zien dat je fan gaat worden van deze total-body-workout

Wist je dat boksen je niet alleen fysiek, maar ook mentaal een boost geeft? Wij hebben voor jou de voordelen van boksen op een rijtje gezet. 

Het zorgt voor een sterker en strakker lichaam
Boksen is een full-body-workout waarmee je in een korte tijd al je spieren aan het werk zet. De bewegingen die je tijdens een boks-les uitoefent zijn zeer divers. Van trappen en stoten tot oefeningen voor de verbetering van je conditie en buikspieren. Alles wordt onder handen genomen waardoor je je hele lichaam sterker en strakker maakt. 

Het verminderd stress
Tijdens het boksen komt het stofje endorfine vrij in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je je na je training opgewerkt en vrolijk voelt. Tijdens een boks-training leer je ook om je te focussen op andere dingen.  Hierdoor kun je beetje bij beetje de dingen loslaten waar je je zorgen over maakt. 

Je zelfvertrouwen zal groeien
Boksen is een sport waarin je je grenzen leert verleggen. Door het aanleren van verschillende stoot-, slag- en ontwijktechnieken zal je uit je comfortzone treden en meer voor jezelf op durven komen. Je zal je hierdoor zekerder van jezelf voelen. Daarbij worden de meeste boks-oefeningen in duo’s uitgevoerd waardoor je automatisch wordt gedwongen om te leren samenwerken. Je leert om met verschillende mensen contacten te maken. Ook dit kan bijdragen een aan groeiend gevoel van zelfvertrouwen. 

Het verhoogt je productiviteit en concentratievermogen
Je trainer zal er voor zorgen dat je tijdens je boks-les tot het uiterste gedreven wordt. Je lichaam zal maximaal uitgedaagd worden waardoor je bloedcirculatie extra gestimuleerd wordt. Bij een verbeterde bloesomloop ontvangen je hersenen meer zuurstof. Deze toename in zuurstof zorgt er vervolgens weer voor dat je productiever bent en je je beter kan concentreren. 

Je zal afvallen
Het opbouwen van uithoudingsvermogen en conditie staan centraal bij boksen. Het is een intensieve high intensity interval training waarbij je in een korte tijd relatief veel calorieën verbrand. Tijdens je les komen ook krachtoefeningen aan bod wat zorgt voor de perfect combi. Minder vet, meer spieren. Combineer het met de juiste voeding en je zal zien dat je kilo’s verdwijnen. 

Boksen wordt doorgaans gezien als een echte mannensport. Helaas wordt het al snel vergeleken met agressiviteit en vechten. Bovenstaande voordelen hebben je hopelijk laten inzien dat boksen veel meer is dan alleen een beetje slaan en schoppen.

Eet Beweeg Ontspan gelooft in de kracht en effectiviteit van boksen. Wij nodigen je dan ook graag uit om een keer een proeftraining bij ons te komen volgen. Mail naar [email protected] en reserveer je plekje. Op een rustige, doelgerichte en veilige manier ga je samen met je personal trainer werken aan je technieken en conditie. 

We know you will love it!