Samen sporten is leuk

Samen sporten is leuk

Samen sporten is leuk en bewezen dat je langer blijft doorgaan. Samen sporten met je vriend of vriendin of met een collega of familielid. Iemand die samen met jou wil werken aan een fitter lichaam.

Sporten is niet voor iedereen weggelegd. Ben je nu eenmaal niet zo sportief dan kan elke training die je gaat volgen een hele opgave zijn. Jezelf motiveren je sportkleding aan te doen en te vertrekken naar de sportschool kan voor sommige elke keer weer een grote stap zijn.

Daarom is het samen sporten zo leuk. Je combineert eigenlijk een gezellig moment samen met sporten. Je kunt tijdens je training ook bijkletsen met een collega of bijvoorbeeld zakelijke onderwerpen bespreken. Omdat je afspreekt zeg je minder snel af. Doordat je dus structureel beter sport, krijg je mooiere en betere resultaten op lange termijn.

Samen sporten is financieel ook aantrekkelijker als je voor personal training kiest. Je kunt namelijk de kosten samen delen. Je werkt dan nog specifieker aan je doel als je een personal trainer in handen neemt.

Samen sporten is ook motiverend buiten je sportmomenten om. Je kunt elkaar namelijk stimuleren gezonder te gaan leven. Denk aan etentjes of andere uitjes. Stel samen doelen!

Samen sporten is leuk

Het is ook bewezen als je samen sport je meer plezier haalt uit je training. Je hebt er meer lol in als je niet de enige bent die het zwaar heeft in de training. Wanneer je samen sport zul je je ook aan elkaar optrekken. Onbewust zul je jezelf vergelijken met je sportmaatje Misschien traint zij/hij al met zwaardere gewichten of gaat het rennen haar/hem een stukje beter af, je bent nóg gemotiveerder om ook zo sterk te worden. Wanneer jij het niveau van je sportmaatje bijhaalt zal deze ook weer extra gemotiveerd raken om zichzelf te blijven verbeteren. En zo blijven jullie jezelf verbeteren doordat er een klein stukje competitie bij komt kijken. Dit competitieve gedeelte houdt jullie beide scherp en stimuleert je om net even dat beetje extra harder te knallen! Samen verleg je zo de grenzen en maken jullie échte stappen!