Six-pack challenge week 2

Hallo sixpackers in wording!

 

Dan nu de nieuwe combi challenge:

Jullie gaan minimaal 3 maal per week een full-body workout doen. Dit kan een krachttraining zijn waarbij je elke spiergroep met tenminste 2 oefeningen belast of een small-group training of een bootcamp. Alle manieren van trainen waarbij je kracht gebruikt om je spieren aan te spreken zijn goed. Je workout duurt minimaal een uur. Langer mag natuurlijk ook;-) Zorg voor 1 dag rust tussen je full-body workouts. Als je vragen hebt over hoe te trainen, stel ze dan aan ons.

Aanvullend daarop gaan we alleen op de dagen dat we aan deze krachttraining doen koolhydraten eten. Op de rustdagen eet je zo weinig mogelijk koolhydraten. Dit heet ‘carb-cycling’ oftewel het roteren van koolhydraten. Wel mag je op de rustdagen koolhydraten uit groenten halen, maar vermijd andere bronnen van koolhydraten op de dagen dat je niet traint.

Koolhydraten zitten in onder andere brood, aardappel, rijst, fruit, melkproducten, sauzen, koekjes, snoep, vruchtensappen, frisdrank, ijs. Kortom: heel veel dingen bevatten koolhydraten. Wees hier dus erg alert op en check je producten eerst in de food app op de koolhydraten.

Op de dagen dat je traint mag je wel gewoon koolhydraten eten. Het voordeel hiervan is dat je wel profiteert van de voordelen die koolhydraten bieden voor je training en spieropbouw, terwijl je de nadelen niet mee krijgt. Zo voorkom je op de rustdagen dat het teveel aan koolhydraten wordt opgeslagen als vet en breng je je lichaam in ‘ketose’. Ook leert je lichaam op koolhydraatarme dagen vet aan te spreken als bron van energie. En dat is natuurlijk erg belangrijk om je vetpercentage omlaag te brengen.

Dit is een erg pittige challenge, zeker in het begin zal het zwaar gaan worden, maar probeer er op te vertrouwen dat je lichaam hier ook weer aan gaat wennen. Het is een zeer effectieve manier om je vetpercentage omlaag te brengen, dus het is het – naar mijn mening – erg waard!

Heel veel succes allemaal weer!

sportieve groetjes