Wat kun je doen tegen spierpijn?

Phoe, dat valt even tegen! “Hoe kom ik in godsnaam uit bed? SPIERPIJN!” Ondanks dat het een vervelend gevoel is, geeft het je stiekem ook een voldaan gevoel. Je hebt namelijk écht je best gedaan en je hebt je spieren keihard aan het werk gezet

Hieronder enkele tips om de spierpijn iets te verzachten:

 

  1. Een warme douche. Verwarmde spieren hebben een verbeterde bloedsomloop. Hierdoor kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden.  
  2. Eindig je warme douche met een koude douche. Afsluiten met een koude douche bevorderd het herstel van je spieren. Ze krijgen als het ware een boost waarna het bloed sneller stroomt naar je (vermoeide) spieren.  
  3. Drink koffie (mét cafeïne). Cafeïne zorgt ervoor dat pijnprikkels naar je hersenen worden geremd. 
  4. Ga sporten. We begrijpen dat je hier natuurlijk niet op staat te wachten als je zoveel spierpijn hebt. Maar door te bewegen zal je merken dat de spierpijn minder wordt. De bloedtoevoer naar je spieren wordt door te bewegen gestimuleerd, en dit is bevorderend voor het herstel.                                                                                                                                                                            
  5. Massage / foam roller. Door een foam roller te gebruiken wordt je bindweefsel soepeler en je doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen je spieren sneller verlaten.Omega3. Door te sporten maak je je spiercellen als het ware kapot. Omgega3 zorgt voor gezondere spiercellen en gezondere cellen herstellen sneller. Omega3 zit in vette vis, maar je kunt het ook als voedingssupplement aanschaffen.
  6. Drink voldoende water. Je afvalstoffen verdunnen door het drinken van water en kunnen daardoor gemakkelijk worden afgevoerd.  
  7. Drink kersensap of cranberry sap. Kersensap bevat antioxidanten die een ontstekingsremmende werking hebben.  
  8. Slapen. Door de inspanning zijn er kleine scheurtjes in je spieren ontstaan. Deze scheurtjes herstellen het beste met rust.