platte buik

Welke sport is goed voor een platte buik?

Welke sport is goed voor een platte buik?

Loop je al jaren bij de sportschool, maar heb je nog steeds niet je doel bereikt? Wil je afvallen, maar kom je niet van je eigenwijze buikvet af? Of zet je na het afvallen nog een nieuwe doelstelling en wil je graag een six-pack? In dit artikel vind je de beste tips voor een platte buik!

Om te beginnen is het belangrijk om duidelijk te maken dat er geen specifieke sport is die een platte buik garandeert. Er zijn namelijk meerdere activiteiten die je kunnen helpen bij het verminderen van buikvet en het versterken van je buikspieren. In de volgende alinea gaan we op de verschillende activiteiten en hun voordelen in.

Cardio-oefeningen voor een

Allereerst zijn cardio activiteiten een goede manier om lichaamsvet te verminderen, waarbij ook je buikvet af zal nemen. Door cardio verbrand je meer calorieën, wat op den duur voor een lager percentage lichaamsvet kan zorgen. Cardio activiteiten zijn onder andere hardlopen, fietsen, zwemmen en boksen. Check ook eens onze cardio groepslessen 

Krachttraining

De tweede activiteit is krachttraining. Krachttraining heeft 2 belangrijke voordelen voor het krijgen van een platte buik. Allereerst zorgt krachttraining voor een opbouw van spieren. Door een hogere spiermassa zal je basaal metabolisme (de hoeveelheid calorieën die je in rust verbrandt) stijgen. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing en het verbranden van calorieën. Het tweede voordeel zijn specifieke krachtoefeningen, in dit geval gericht op de buikspieren. Door de buikspieren te trainen zullen ze niet alleen sterker worden, maar ook zichtbaarder. Zo zul je naast een platte buik ook mooie gedefinieerde buikspieren naar voren zien komen. Voor een platte buik zijn onder andere yoga, pilates en buikspieroefeningen dus een goed idee.

Gezondere voeding

Naast de verschillende manieren van trainen is er nog een belangrijke factor die het krijgen van een platte buik beïnvloed, namelijk voeding. Voeding speelt een cruciale rol in het krijgen van een platte buik. Neem je voedingspatroon eens goed onder de loep en kijk of je alle calorieën die je binnen krijgt ook daadwerkelijk verbrand. Wil je afvallen? Dan moet je calorie inname lager zijn dan je calorieverbruik. Dit kun je makkelijk in de gaten houden door een voedingsapp te downloaden, zoals “Food” of “myfitnesspal”. Zorg er daarnaast voor dat je gezonde voeding eet, eet veel natuurlijke producten en voorkom een opgeblazen buik.

Consistentie

Als laatste is het belangrijk om voorstaande onderdelen consequent uit te voeren. Wil je een platte buik, dan zul je in bovenstaande activiteiten een ritme moeten vinden. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende beweging krijgt en elke dag gezonde voeding tot je neemt. Ieder lichaam is anders, dus het is belangrijk om de balans te vinden die voor jouw werkt!