Zomerklaar lichaam.

Het is nog maar 14 weken tot de officiële start van de zomer. Voorgaande jaren hadden we al een zeer mooi voorseizoen, grote kans dus dat we al eerder onze zomerkleren uit de kast kunnen trekken. De hoogste tijd om je gestelde doelen te evalueren. Lig je nog op schema? Ben jij dit jaar summer-proof?

Voor je verder gaat lezen, vinden wij het belangrijk om te benadrukken dat summer-proof voor ons niet betekent dat je een afgetrainde sixpack moet hebben! Het gaat ons er juist om dat jij lekker in je vel zit zodat je straks zonder onzeker gevoel kan genieten van de zomer. Een alcoholisch drankje, een barbecue, een terrasje. Het kan allemaal als je hier maar een goede balans in vind. Onze voedingsdeskundige en personal trainers helpen je hier maar al te graag bij. Als je nu al start met het toepassen van een gezonde balans tussen voeding en beweging, dan heb je daar straks, als de zomer daar is, alleen maar profijt van.

De carnaval is achter de rug en vele van ons hebben hun doelen tijdens deze gekke dagen voor even aan de kant geschoven. Ongezond en vettig eten, gecombineerd met grotere hoeveelheden alcohol, waren de komende dagen dan ook heel normaal. De gekte is (gelukkig) weer voorbij, tijd dus om weer terug te gaan naar je dagelijkse ritme. Ook al waren het maar een paar afwijkende dagen, deze paar dagen zorgen toch gelijk voor een kleine terugval in je conditie en fitheid. Schrikken niet?


“Ik heb vier dagen carnaval gevierd. Tijdens mijn eerstvolgende hardloopsessie voelde ik mij gelijk minder fit en leek ik niet vooruit te komen”.

Als vier dagen carnaval al impact op je lichaam kunnen hebben, wat betekent een welverdiende ongelimiteerde zomervakantie dan wel niet voor je lichaam?

Wil je tijdens- of na de zomer niet terug bij af zijn? Dan is het nu het juiste moment om te werken aan een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl betekent voor ons de juiste combinatie van gezonde voeding, sport en ontspanning. Maar wat betekent een gezonde leefstijl voor jou? Sport je al regelmatig en wil je graag begeleiding in het maken van verantwoorde en afwisselende voedingskeuzes? Ook hier kan Eet Beweeg Ontspan je bij helpen. Misschien let je juist al heel goed op je voeding, maar mis je de variatie en creativiteit van sportieve trainingen? Onze personal trainers luisteren naar jou en zullen je begeleiden daar waar nodig. Wij denken graag vooruit en zijn je vaak al een stap voor. Met onze professionele begeleiding zul je zien dat je meer uit jezelf en uit je doelen haalt dan je van te voren voor ogen had.

Het is heel normaal om langer naar een gezondere leefstijl toe te werken. Ook al zijn het nog zo’n 14 weken tot de zomer, stel niet uit tot morgen wat je vandaag al had kunnen doen. De positieve effecten zijn op de lange termijn namelijk veel groter. Boek je intake en mail naar [email protected]. Schakel de hulp in van een van onze personal trainers en je zal zien dat je lichaam en geest vanzelf gewend gaan raken aan je nieuwe leefstijl. Want je weet: een paar weken crash-diëten vlak voor de zomer werkt alleen maar averechts! (meer over crash diëten lees je in onze blog van 22 september: hoe ben ik het jo-jo effect de baas).


Start vandaag met het aanpassen van je leefstijl waardoor je minder hoeft na te denken tijdens de zomer. Verantwoorde keuzes maak je dan geheel vanuit jezelf en niet omdat het je word opgelegd. Klinkt fijn toch?